2013. március 1., péntek

A tőzsdére vezető helyes út


Melyik a tőzsdére vezető  helyes út?


Számtalan módszer létezik az értéktőzsdei kereskedésben, amelyek lehetővé teszik jókora nyereség elérését. Ez voltaképpen rossz dolog is lehet. Ezért gyakran a kereskedést tanulókat tulajdonképpen eltéríti az ilyen széles választék.
Vannak könyvek, riportok ahol sikeres tőzsdések („Tőzsdezsenik”) korunk nagyszerű kereskedőinek egy részét  megkérdezték azért, hogy kiderítsék, mit csináltak és hogyan gondolkodtak kereskedésükre vonatkozóan.
A kialakult lenyűgöző következtetések egyike az, hogy a „Tőzsdezsenik” nagyon eltérő módon gondolkodtak az értékpapírpiacról. Még akkor is, ha az általuk használt módszerek gyakran nagyon különbözőek voltak és láthatóan nem értettek egyet azokkal, amiket a többiek használtak, az eredmények figyelemre méltóak voltak.


Azt javaslom, hogy csak kettő vagy három alapvető kereskedési technikára összpontosíts. Legyél nagyon jó abban, amit csinálsz, és ne nyugtalankodj  túlságosan amiatt, hogy mit tesznek mások. Ha megőrzöd figyelmed irányítását, sokkal valószínűbb, hogy eléred az áhított sikert.

A zuhanó

A saját kis fortélyaim közül az egyik az, amit én zuhanónak hívok. Ezzel a módszerrel 5-10%-os nyereség várható viszonylag rövid időszakon belül, ami néhány naptól pár hétig terjed. Ez egy egyszerű részvény-kereskedés, ami kihasználja az erőteljes árváltozásokat.

Ez a kereskedési koncepció a logikus piaci erők legelőnyösebb használatán alapul.


Nem minden emészthető, ami ehető

Valahányszor egy rendkívüli árkilengéssel találkozol, akár felfelé, akár lefelé; remélheted, hogy rövidesen követi egy válaszidőszak. Ez a reakció árstagnálástól nyílt irányváltásokig terjedhet. Ez az az idő, amikor a piac hozzáigazodik az új árváltozáshoz, amit „emésztésnek” nevezek. Ha a megfelelő kereskedési pozícióba helyezzük magunkat, szép nyereséget érünk el, amíg a piac eldönti, mit tegyen, ilyen nagy áringadozás után.


Az idegesség hasznos lehet

Egy dolog, amiben a tőzsde vétkes, a túlérzékennyé válás, különösen a rossz hírekre. Ezek az érzelmi túlreagálások órákig vagy napokig tartó hatásos eladási lázat válthatnak ki. Mi van akkor, ha tudunk addig várni, amíg egy rossz hírre jövő eladási reakció teljes ereje lecseng, és aztán vesszük meg azokat a részvényeket, amikor már újra felmentek az emésztési fázist követően, amit egy perccel ezelőtt említettem?
 „Ez jó lenne”, mondod te. 

És mi van akkor, ha módunkban áll felismerni, mely részvények mennének fel újra legvalószínűbben, miután lezuhantak a rossz hírek miatt?


Rossz hírek, amik nem is olyan rosszak

Először is, keress olyan vállalatokat, amelyek 15%-ot vagy többet veszítettek egy egyszerű napon. Viszonylag szokatlan, hogy egy részvény értéke 15%-ot vagy többet esik egy kereskedési szakaszban, de mivel körülbelül 9,000 részvénnyel kereskednek, nem nehéz egy pár ilyet találni minden kereskedési napon, ha tudod, hol keress. Ha a tozsdebefektetés.hu tagja vagy, egyszerű dolog megtalálni ezeket a minőségi de lezuhant részvényeket. Bejelentkezés után kattints a Watch List-oldalra, és aztán a keresd meg a (zuhanók-at). Ezután látni fogsz egy listát azokról a NYSE és a NASDAQ-részvényekről, amelyek aznap a legnagyobb százalékú árveszteséget produkálták. Ezután keresd meg a legjobbakat, hogy lásd a lehetséges zuhanókat ezeken a tőzsdéken.


Ezt a témát részletesen a "Középszintű Tőzsdei Technikai Elemzésl" fedi le.


Mit nézz meg ezután

Ha találsz egy vállalatot 15%-os vagy nagyobb veszteséggel, itt az ideje egy kis továbbképzésnek. Nagy erejű és elismert vállalatokat szeretnénk figyelmesen megvizsgálni.

Most kattints a news (hírek) fülre. Itt olyan újságcikkeket fogsz találni, amelyek megfelelnek az aktuális részvényár-működésnek. Nem ritkán láthatsz viszonylag mérsékelt rossz híreket, amelyeket aztán heves eladással fogadtak. Éppen ez a mérsékeltből  heves  forgatókönyv az, amit mi megvalósítani igyekszünk.



Itt az idő egy példára. 

Majdnem minden nap bizonyos részvényeket drámaian elkótyavetyélnek a rossz hírek túlreagálásának következtében. Ezek a hírek meglehetősen gyakran nem ténylegesen olyan rosszak. Többnyire 1-3 napon belül ezeket a meg nem erősített eladásokat a piaci résztvevők vásárlási esélyként ismerik el. 

Ez a helyzet teremti meg azokat a zuhanókat, amelyeket mi keresünk és kihasználunk.

Nem bonyolult megtalálni ezeket a helyzeteket, amíg tudod, hol találhatod őket. A tőzsdebefektetés.hu tagsága megadja ezt az információt és még sokkal többet is. Legyél tag

Nem szükséges „mindent tudni”, amikor részvénykereskedésre kerül sor. Ténylegesen sokkal jobb terv elsajátítani 2-3 kereskedési technikát és aztán ezeket alkalmazni. A következő hírlevelekben bemutatok több ötletet és elvet, amelyek elengedhetetlenek a sikeres kereskedéshez.

Szívélyes üdvözlet,


Czupkó Róbert

http://www.tozsdebefektetes.hu/