2013. április 1., hétfő

Mit is csinál a DOW


Tehát, mit is csinál a DOW?


Akarod igazán tudni? O.K. rendben, a Dow fel fog menni. Aztán le fog menni egy kis ideig. Később oldalazni fog. Leszakadt? Ezek után mintha menne felfelé, bizonytalanul mozog, aztán lemegy.


Most jobban érzed magad? Néha csodálkozom azon, amit az kereskedők tesznek, mintha pontosan tudnák, mi a DOW menete. Miközben a DOW ügyet sem vet arra, hogy mi mit gondolunk róla.

De ezért nem rossz dolog tudni valamit:

Ha ott akarsz haladni, ahol a biztonságos pénz folyik, ezt fogod tenni szépen, lassan, de nagyon biztosan.


Mutassak neked egy ügyes fogást?

Ha megnézed az Index chartokat, a Moving Average-k a 20- és 50-napos mozgó átlagok mindig be legyenek állítva.





A piros vonal a chart-on az egy 50-napos, míg a zöld vonal egy 20-napos mozgó átlagot jelez. E két vonal segítségével láthatod, hogy mit tegyél a pénzeddel: bent legyél-e vagy maradj kívül a DOW-n szerint a kereskedésben.


Amikor a zöld vonal mozgó átlaga átmetszi közvetlen a piros vonalat, akkor fogunk vásárolni hosszútávon. Ha a zöld vonal mozgó átlaga lentebb van mint a piros vonal, akkor el fogunk adni mindent, vagy esetleg fogunk kereskedni short-ra.


Mit nézzél a charton?


Azt, hogy a múlt hónapokban megfelelő volt-e az idő a vásárlásra. Amikor a zöld vonal elindul lefelé, és még mielőtt beleérne a pirosba, ez mutatja azt, hogy van még idő felkészülni az eladásra. Amikor a zöld vonal valójában keresztezi közvetlen a piros vonalat, el fogunk adni vagy fogunk menni short-ra.


Megfeszítő feladat


Ezt megfelelően betartani és véghezvinni kemény feladat. Amikor nézed a vonalakat, a következőket kell tenni:
Ha a chart a zöld és a piros vonal fölött van, fogjunk hosszú távú pozíciókat. Amikor a vásárlók kereszteződések szerint visszakoznak, közvetlen a piros vonal olyan, mint a bottom nem kell nekünk benne lenni.


Ez a következő Chart a NASDAQ.

Eldöntheted, lettél volna-e vásárló az utolsó hónapban vagy sem?




A NASDAQ chart-ját a mozgó átlagok felemelik, és nagyon erősen megtartják, a zöld 20 napos mozgó átlag fölötti vonal, valamint a jóval fölötte lévő piros 50 napos mozgó átlag fölött.

Jelen időszak alatt, itt néznél rövid időszakokat, ahol a NASDAQ valójában lement?!

Van mozgás ezen idő alatt is!

Ez a nagy kérdés? Vajon felemelkednek? A NASDAQ lemegy és felmegy. Most már tudod a választ. Felmenőn belül felmenni, aztán lemenni, néhányat oldalazni, de neked tudnod kell, mikor miért vagy benne. Ez a legbiztonságosabb szakasz a rövid belépésre.



Kilátás


A mozgó átlagok használatára itt van a 20-és 50 napos Moving Average. Attól függően, hogy Te rövid vagy hosszú távú kereskedő vagy, a horizontok változtatása, mozgása, hosszúsága, átlagok használata változhat. Ha a terved a kereskedésben rövid távú, ami lehet akár néhány nap is, akkor ezek a mozgó átlagok neked túl lassúak lesznek. Ha napi kereskedő vagy, akkor neked használnod kell nagyon rövid mozgó átlagokat segítségül.


A mozgó átlag egy igazi hasznos eszköz, amit alkalmazhatsz, segítségül hívhatsz, akármikor megnézheted a charton.
Az anyagunkban, a Középszintű Tőzsdei Technikai Elemzés -ben a mozgó átlagokat illetően bővebb magyarázatot találsz. Némely keresztezés a mozgó átlagokkal, kínálhat kitűnő kereskedéshez jó belépést, és kilépést is.


Megnéznéd ezt mindkét fenti chart-on?


Most már nyugodtan fogsz pihenni, mert ha a chart nem megfelelő a számodra, nem kereskedsz, és ezzel fogod megtalálni további sikeredet és megelégedettséget a megfelelő kereskedésben. Ha az indexek nem megfelelőek, akkor nem kereskedünk. Remélhetőleg másképp fogod látni ezek után a chartot a megfelelő helyen való kereskedéshez.


Legközelebb...



Baráti üdvözlet,


Czupkó Róbert

http://www.tozsdebefektetes.hu/