2013. február 1., péntek

A megfigyelés tudománya

A megfigyelés szó bizonyos értelemben egy személy, esemény vagy folyamat alapos figyelését jelenti. Jelentheti továbbá az elfogadását annak, amit elfogultság nélkül figyelünk meg. Tudományos kutatásban stresszes annak a határozottan passzív felfogása, hogy valaki megfigyelő. Ebben az összefüggésben a megfigyelés valami olyan bizonyításának az eredménye vagy beszámolója, mint egy természeti jelenség, valamint a fejlemények feljegyzése.

Figyelni és várni nehezebb, mint amilyennek látszik. Annak kell lennie, mivel bizakodó tőzsdepiaci kereskedők bizonyára nehézségekkel küzdve teszik ezt. A következőt akarom mondani: Ahelyett, hogy figyelnék, mit csinál a piac, és aztán kereskednének, ami hasznot hozna ebből a lépésből; a legtöbb ember túl türelmetlen. Nem tudnak csendben elég sokáig várni ahhoz, hogy a piac feltáruljon előttük. Ehelyett megpróbálnak megfontolatlanul találgatni arról, hogy szerintük mi fog történni a jövő héten vagy a jövő hónapban. Lényegében nem tanulták meg a megfigyelés tudományát.

Próbáld ki!

Meg fogom mutatni, mire is gondolok. Az alábbi grafikonon láthatsz egy nagyon pontos értékvonalat.





Mit gondolsz, kereskedhetünk ilyen trend mellett? Vagy azt kellene gondolnunk, hogy mivel a trend elég rövid ideig működőképes, bármelyik pillanatban bekövetkezhet egy visszaesés? Melyik megközelítés alkalmasabb arra, hogy pénzt keress vele?

Amikor eldöntöd, hogyan válaszold meg ezt a kérdést, megpróbálhatsz állást foglalni egy trendváltás keresése mellett. Ha így van, ez a kockázatos beszéd, a reménykedő, vagy a kapzsi vagy az irreális.

Magad mellé állítani az esélyeket

A sikeres kereskedés, ha mást nem is, egy olyan felfogást foglal magában, ami a Te javadra halmozza az esélyeket. Válaszd mindig a nagy esélyű kereskedést. A trendek irányított árimpulzussal járnak. A fizikában azt mondjuk, hogy egy mozgásban lévő tárgy hajlamos mozgásban maradni. A trendeknek szintén megvan ez a tulajdonságuk. Amíg egy olyan erő vagy erők sorozata hat, amelyek a trenddel ellentétesek, és a trend elég erővel irányt tud váltani, akkor a trend folytatódni fog. Nincs sok értelme vásárolni egy lefelé irányuló trendben egyszerűen azért, mert az a trend „túl hosszúnak” tűnik. Vess egy pillantást még egyszer a fenti grafikonra. Észre fogod venni, hogy még akkor is, ha a teljes trend tisztán magas, iránya mellett kisebb ellentétes trendek voltak. Ez olyan, mint amikor az árak emelkedtek több hónapnyi időszak alatt, és számos, viszonylag rövid időszak, amikor az árak estek. Ezek azok a nagy esések, amelyek lehetőséget adnak nekünk arra, hogy profitáljunk a trendből.

Most kockáztassak?

Megfelelően kidolgozott trend alapelvet tisztelő modellt, hogy leírjak egy ésszerű és most bizonyított módszert arra, mikor kezdjünk el kereskedni. Ezt TTC modellnek hívjuk. És hidd el, és tapasztald meg hogy ezeket a belépéseket már a (zöld nyilaknál) az elején megfelelően felismerhetőek. Tudj meg többet

Ennek a technikának ismereteit a Középszintű Tőzsdei Technikai Elemzés fedi le.



A BNI (Burlington North) vállalat következő ábráján belépési pontokat jelöltem meg nyílakkal. Ezeket a nyilakat az aktuális TTC belépési jeleknek megfelelően helyeztem el erre a grafikonra nézve.


Ez tényleg működik?

Talán a legjobb módszer a TTC eljárás hatékonyságának szemléltetésére az, ha megmutatom Neked a kereskedés eredményeit, amit megfigyelhetsz a http://www.strategydeskformula.com/  oldalon.


Ezen az oldalon több kereskedés is látható.
Rövid idő alatt mindenki megtanulhatja, amit tudniuk kell ahhoz, hogy részvény- vagy opcióügyletet találjanak és nyissanak.

Az eredmények magukért beszélnek.

„Megszerezni  a profitot” (tudj meg többet)!

Itt vannak az aktuális kereskedések, amelyekről folyamatosan beszámoltam:

2. nap 130 %, 14. nap 83%, 16. nap 98%, 11. nap 130%, amellyel lenyűgöző kereskedéseket értem el, 130% 11. nap alatt!



Ami mindezt még érdekesebbé teszi, az az, hogy ezeket az eredményeket azalatt az idő alatt értem el, amikor a piac teljes egészében nem működött olyan jól. A széles piac tulajdonképpen lapos volt! 

Következő alkalommal


A következő pontban egy teljesen más technikáról szeretnék beszélni, amit én szeretetteljesen a „sitt”-nek hívok.

Addig is…


Üdvözlettel: